Uvod u FIDIC ugovore i procedure
29,900,00 rsd PDV nije uračunat u cenu Add to cart

Uvod u FIDIC ugovore i procedure

Dvodnevni online seminar

29,900,00 rsd PDV nije uračunat u cenu

Datum održavanja: 29. i 30.09.2022.
Mesto održavanja:Online seminar - Zoom

FIDIC ugovori su standardizovani modeli ugovora za različite tipove investicionih projekata, pri čemu su rizici projekta umanjeni i interesi učesnika u projektu zaštićeni.

Količina:
Posebne pogodnosti:
 • za drugog i svakog narednog učesnika 10 % popusta,
 • 20% popusta na stručne priručnike i obrazovne portale.

FIDIC ugovori su standardizovani modeli ugovora za različite tipove investicionih projekata, pri čemu su rizici projekta umanjeni i interesi učesnika u projektu zaštićeni.

Banke i ostali finansijeri često insistiraju na ovoj vrsti ugovaranja projekata.

Nije dovoljno imati dobar projekat i biti dobar inženjer, već i posedovati veštinu sprovođenja interakcije tehničkog znanja, konstruktivne komunikacije, iskustva i upravljanja investicionim projektom, čemu FIDIC procedure i uslovi ugovora o građenju služe. A nekada je komplikovano uskladiti FIDIC procedure sa domaćim zakonodavstvom, tačnije sa Zakonom o planiranju i i izgradnji.

Zato je FORUM Akademija za Vas pripremila interaktivni trening “ Uvod u FIDIC ugovore i procedure”, sa predavačem dr Zoranom Đorđevićem, sertifikovanim PMP, direktorom konsultantske kuće EU Build  i konsultantom na velikom broju domaćih i međunarodnih projekata. On je bio jedan od osnivača i prvi potpredsednik FIDIC Asocijacije u Srbiji.


Sadržaj:

 • Uobičajeni načina upravljanja građenjem u Srbiji
 • FIDIC standard za upravljanje građenjem
 • FIDIC tipovi ugovora
 • Učesnici na projektu
 • Rizici na projektu
 • Procedure na projektu
 • Odštetni zahtevi – klejmovi
 • Nepredviđeni i naknadni radovi – varijacije
 • Prilagođavanje zbog promena zakona i cena
 • Specifičnosti primene FIDIC-a u Srbiji

Seminar je namenjen:

Ukoliko ste deo javne uprave koja treba da učestvuje ili upravlja projektima koji se moraju ugovoriti po FIDIC pravilima, izvođači koji žele da učestvuju u FIDIC projektima ili koji su već učestvovali u FIDIC projektima, investitori koji žele da sagledaju savremeni način upravljanja izgradnjom, ili pojedinci koji žele da uče, ovo je pravi trening za Vas.

 

Brand

Zoran Đorđević

Predavač je dr Zoran Đorđević, sertifikovani  PMP, direktor konsultantske kuće EU Build  i konsultant na velikom broju domaćih i međunarodnih projekata. On je jedan od osnivača i prvi potpredsednik FIDIC Asocijacije u Srbiji.

Tokom svoje karijere predavao je Upravljanje projektima u građevinarstvu na Građevinskom fakultetu u Beogradu, upravljao je FIDIC projektima u vrednosti od preko jedne milijarde evra , i vodio je FIDIC obuke koje je pohađalo ukupno gotovo 2.000 polaznika.

Opšti uslovi

Nakon prijema računa, kotizacija mora biti uplaćena najmanje tri dana pre seminara. Budžetski potrošači podležu uslovima plaćanja u skladu sa zakonskom regulativom o javnim plaćanjima. Pisani otkazivanje učešća moguće je najkasnije tri radna dana pre održavanja seminara. Učesnici koji odustanu od učešća ili ne prisustvuju seminaru nakon ovog roka nemaju pravo na povraćaj kotizacije ili dužni su da izmire celokupnu kotizaciju. Ili mogu poslati drugog učesnika na seminar. Otkazivanje učešća zbog bolesti moguće je samo uz priloženo lekarsko uverenje. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar – u ovom slučaju refundiramo kotizaciju u celosti. Pismenom prijavom za kurs prihvatate ove uslove i odredbe.