Tehnika

Intenzivne obuke

Specijalista za održavanje u proizvodnim preduzećima

44,000.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Specijalista za  održavanje u proizvodnim preduzećima

 

 • Koliko često imate zastoje u radu zbog kvarova na mašinama? Da li Vam se čini da služba održavanja stalno radi, a da rezultati nisu vidljivi? Da li su troškovi održavanja mašina previše visoki? Da li imate problema sa starom opremom? Koliko su operateri na mašinama uključeni u održavanje?Ova obuka je namenjena svim tipovima proizvodnje i svim nivoima razvijenosti organizacije. Rešite problem čestih zastoja i niske produktivnosti. Ovladajte konceptom TPM-a (Total Productive Maintenance) koji predstavlja jedan od stubova uspešnih kompanija sadašnjice. Smanjite troškove održavanja, povećajte raspoloživost opreme, povećajte produktivnost, a sve to uz minimalna ulaganja.Iskusni rukovodioci proizvodnje i menadžeri dobro znaju da je održavanje bukvalno „produženo vreme proizvodnje“. Nedostatak znanja i iskustva zaposlenih u održavanju neizbežno dovodi do zastoja, propuštenih rokova i visokih troškova , kao i nezgoda na radu.Primera radi: 20 do 40% svih nezgoda dogodi se u odeljenju za održavanje.Naučite kako da prebacite fokus održavanja sa korektivnog na preventivno i kako da uključite operatere u proces održavanja. Na obuci ćete kroz konkretne primere iz prakse uz pojašnjenja našeg predavača doći do rešenja za najbolje održavanje proizvodnih pogona – za proizvodnju bez zastoja!

 

Program se prilagođava polaznicima obuke, u skladu sa njihovim pitanjima, prethodnim znanjima i iskustvima

NAKON ZAVRŠENE OBUKE

 • Kreirate sistem održavanja Vaše opreme tako da zastoje smanjite na minimum
 • Smanjite troškove održavanja i povećate pouzdanost opreme
 • Pratite ukupnu efektivnost opreme i identifikujete prostor za unapređenje
 • Povećate produktivnosti opreme povećanjem raspoloživosti
 • Uključite operatere u autonomno održavanje
 • Motivišete zaposlene i obučite ih kako da svako preuzme svoju ulogu u implementaciji TPM-a kako bi se postigli najbolji rezultat
 • Razmeniti iskustva sa kolegama iz struke i steći sertifikat kompanije Forum Media

 

1.Radionica: TPM kao temelj Lean organizacije

*Obuka se izvodi obogaćena primerima iz prakse, iskustvima kako kompanija u Srbiji tako i najuspešnijih kompanija u svetu                           

  • Lean i Totalno produktivno održavanje (TPM): Šta je lean proizvodnja; Kako postići proizvodnju bez rasipanja; Uloga TPM-a u lean proizvodnji; Benefiti primene TPM koncepta i očekivani rezultati…
  • Koraci implementacije TPM-a – Na koji način kreirati sistem održavanja opreme koji je stabilan i održiv; Koje korake slediti pri implementaciji; Koje vrste održavanja obuhvata TPM; 16 vrsta gubitaka; Šta je OEE (Overall equipment effectiveness) i kako ga pratiti…

2.Radionica: Implementacija TPM-a u organizaciji

*Uz diskusiju i učenje kroz razmenu iskustava, ova obuka sadrži edukativne igre i simulacije koje će pomoći da se razume suština i prepozna mogućnost primene stečenih znanja

 • Pilari TPM-a – Šta je Kobetsu Kaizen i čemu je namenjen; Kako uspostaviti autonomno održavanje; Značaj postojanja standarda autonomnog održavanja; Koje vrste planskog održavanja postoje; Kategorizacija mašina i njena uloga u planskom održavanju…
 • Motivacija i edukacija zaposlenih – Uloga službe održavanja i operatera u aktivnostima održavnja; Kako edukovati zaposlene da pravilno izvode aktivnosti održavanja opreme; Kako motivisati zaposlene da održavaju zahtevani nivo održavanja opreme…
 • Zatvaranje obuke: Diskusija o pređenim oblastima, pitanja, razmena iskustava polaznika i saveti predavača.
3. Imejl seminar: Smernice za uvođenje sistema TPM – (Totalno produktivno održavanje)

 

Zaključak i kraj obuke

 • Test za proveru znanja dobijate na mejl adresu. Potrebno je da nam test sa svojim odgovorima dostavite mejlom ili poštom.
 • Prijem sertifikata nemačke kompanije Forum Media d.o.o. Stručnjak za održavanje u proizvodnim procesima, na srpskom i engleskom jeziku.

Način sprovođenja programa intenzivne edukacije i vaš benefit

 • Program je koncipiran tako da na radionicama dobijete objašnjenja kroz predavanja, diskusiju, pitanja i odgovore u online okruženju. Naglasak je na praktičnom stručnom usavršavanju i individualnom pristupu svakom kandidatu.
 • Radionice će biti održane u vidu dve intenzivne online radionice u malim grupama. Radionice su u trajanju od po 5 sati (10:00 – 15:00). Sa svake radionice dobijate materijal koji obuhvata celokupna predavanja, a kroz konkretne i svrsishodne diskusije – rešenja.
 • Kao praktičan studijski materijal dobijate i dva email seminara, koji ćemo poslati na Vašu adresu i koje možete koristiti sa svog mobilnog telefona, desktop ili laptop računara.
 • Zbog ograničenog broja učesnika uz otvorenu komunikaciju sa predavačem i priliku za razmenu iskustava sa kolegama iz struke, kroz online radionice se postiže sigurnost i efikasnost u radu.
 • Učesnici u okviru ovog programa dobijaju i profesionalno savetovanje stručnjaka u obliku komentara na predloženo rešenje i smernice.
 • Na kraju obuke, putem mejla Vam šaljemo pismeni test za proveru znanja. Test sa odgovorima nam vraćate elektronskom ili redovnom poštom.
 • Nakon uspešno završene obuke i testa znanja dobijate sertifikat na srpskom i engleskom jeziku kao uverenje o završenom stručnom usavršavanju.

 

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 5 dana pre dana početka edukativnog programa, ukoliko nije dogovoreno drugačije. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do 10 dana pre početka kursa, u suprotnom će biti naplaćeno 20% od ukupnog iznosa na ime administrativnih i organizacionih troškova. Otkazivanje učešća u slučaju bolesti je moguće isključivo uz lekarsko uverenje, a u tom slučaju će uplaćeni iznos biti vraćen u celosti. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju u obuci, biće u prilici da pošalju kolegu, a organizator zadržava uplatu u celosti. Zadržavamo pravo da otkažemo kurs i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Korisnicima Priručnika se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U tom slučaju se obustavlja dostup digitalnoj formi priručnika. U slučaju da se korisnik Priručnika odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate sve gorenavedene uslove. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
  Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:   Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018