Tehnika

Intenzivna obuka

Optimizacija zaliha u MS Excel-u

29,900.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Predavač:

Organizujemo novu online obuku Optimizacija zaliha u MS Excel-u

Obuka se izvodi kroz realne baze podataka u terminima 25. i 29. mart 2022.

 

 

 • Da li imate problema sa zarobljenim kapitalom u zalihama?
 • Kako organizovati rad a da smanjite zalihe u svim procesima duž proizvodnog lanca? Da li izvodite analizu zaliha i kako koristite dobijene podatke?
 • Da li vršite detaljnu analizu zaliha i koje modele najčešće koristite?
 • U kojoj meri upotrebljavate MS Excel u upravljanju zalihama?
 • Koliko su tačne informacije koje dobijate iz velikih baza?
 • Kako da automatizujete najveći deo posla koji se svakodnevno izvršava pomoću funkcija i jednostavnih pravila za njihovo korišćenje?
 • Kako optimizovati nivoe zaliha i koje kriterijume koristiti?

 

Ovladajte mogućnostima koje pruža MS Excel i naučite kako da unapredite tačnost informacija koje dobijate!

 

Naučite da upravljate zalihama pomoću jednostavnih modela i oslobodite zarobljeni kapital koji se krije u zalihama.

PRVA RADIONICA 25.02.2022. od 10 do 13h se izvodi obogaćena primerima iz prakse, iskustvima kako kompanija u Srbiji tako i najuspešnijih kompanija u svetu i obuhvala teme:  

 

Zalihe i Pull sistem: Problem prekomenih zaliha i njihov uticaj na poslovanje kompanije. Koji su razlozi nastanka zaliha i kako se sa njima boriti? Specifičnosti Push i Pull sistema poslovanja. Kako težiti ka Just-in-time proizvodnji.

Kanban – Jedan od osnovnih stubova uspostavljanja proizvodnje bez zaliha. Kako je nastao i kako se razvijao ovaj Lean alat? Koje vrste Kanbana postoje, kako se koriste u kompanijama i koji se rezultati mogu očekivati? Primeri uspešne primene i dobijeni rezultati.

       Nivelisanje proizvodnje – Prenošenje zahteva za proizvodnju tako da se proizvodni kapaciteti ravnomerno opterete i smanje međuprocesne zalihe. Koliko se analiziraju zalihe poluproizvoda, kako se smanjuju i kako postupati sa zalihama sirovina?

ABC/XYZ analiza  – Specifičnosti analiza, koraci izvođenja i očekivani rezultati. Ukrštanje ABC i XYZ analize; Smernice za otimizaciju zaliha po dva kriterijuma dobijenim iz ABC/XYZ analize.

Zatvaranje seminara: Diskusija o pređenim oblastima, pitanja, razmena iskustava polaznika i saveti predavača

 

DRUGA RADIONICA 28.02.2022. od 10 do 13h se  izvodi kroz realne baze podataka i sve teme će biti obrađene kroz interaktivan rad svih učesnika u MS Excel-u. 

 

Uvod: Prekomerne zalihe – jedan od sedam osnovnih gubitaka; Razlozi nastanka prekomernog/nedovoljnog nivoa zaliha; Uloga praćenja zaliha i pravila za kreiranje baze podataka kojom se može manipulisati; Funkcije u Excel-u koje unapređuju brzinu rada i kvalitet dobijenih informacija.

 

ABC analiza – model i funkcije koje se koriste pri izvođenju analize; Razmatranje dobijenih kategorija i smernice za postupanje sa svakom od njih u cilju optimizacije asortimana i nivoa zaliha.

 

Pivot – upotreba pivota  za  manipulaciju velikim brojem podataka; Dobijanje potrebnih informacija u “par koraka”; Prednosti pivota u praćenju, analizi i optimizaciji nivoa zaliha.

 

XYZ analiza  – model i funkcije koje se koriste pri izvođenju analize; Diskusija o dobijenim rezultatima analize; Ukrštanje ABC i XYZ analize; Smernice za otimizaciju zaliha po dva kriterijuma dobijenim iz ABC/XYZ analize.

Za drugog i svakog narednog polaznika iz Vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene obuke!

 

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Kupcima Priručnika se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U slučaju da se kupac Priručnika odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
  Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:   Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018