Radni odnosi i HR menadžment

Seminar

Odsustva zaposlenih sa rada – zakonski tretman i praktična rešenja

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)


Odsustva zaposlenih sa rada – zakonski tretman i praktična rešenja

Možete li jednostrano, bez znanja odsutnog zaposlenog
sprovesti kontrolu osnovanosti privremene sprečenosti za rad?

 

Primetili ste da su pojedini zaposleni često odsutni sa posla? Poznate su Vam vrste odsustva koje regulišu domaći propisi? Kako proveravate osnovanost privremene sprečenosti za rad? Da li vršite jednostrane kontrole u cilju utvrđivanja osnovanosti privremene sprečenosti za rad i po kojoj proceduri? Kako dokazujete Vaše tvrdnje i šta je neophodno prikupiti od dokumentacije? Šta zakon kaže za privremenu sprečenost za rad – povrede na radu, profesionalna oboljenja i povrede (bolest) van rada?

Koje su razlike između plaćenog i neplaćenog odsustva – zakonski tretman i praktična rešenja? Kada se može koristiti kao osnov za odsustvo sa rada stručno usavršavanje i osposobljavanje zaposlenog? Kada kao poslodavac inicirate odsustvo zaposlenog – udaljenje sa rada, koje korake morate preduzeti?

U saradnji sa iskusnim predavačem u primeni zakona u oblasti radnog prava organizujemo interaktivni seminar, na kome ćete dobiti odgovore na ova i brojna druga pitanja poput porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta, odsustva sa rada radi posebne nege deteta, zloupotrebe prava po osnovu privremene sprečenosti.  Saznajte i kako organizovati proces rada u slučajevima konstantnih odsustava po osnovu privremene sprečenosti za rad i  rasporedite zaposlene na poziciju odsutnog zaposlenog („zamenske radnike“) u skladu sa Zakonom.

 

Na seminaru ćete naučiti:

 • Kako postupiti sa zahtevima zaposlenih za odsustvo sa rada
 • U kojim situacijama je poslodavac dužan da obezbedi zaposlenom godišnji odmor, odsustvo, neplaćeno odsustvo i druge oblike odsustva sa rada
 • Kako postupiti u situaciji kada zaposleni konstantno izostaje sa rada po različitim osnovima
 • Da li možete jednostrano, bez znanja odsutnog zaposlenog sprovesti kontrolu osnovanosti privremene sprečenosti za rad
 • Kako utvrditi da je zaposleni zloupotrebio pravo na odsustvo sa rada
 • Koje su posledice u slučaju kada se utvrdi da je zaposleni zloupotrebio svoja zakonska prava
 • Koje probleme imaju u radu Vaše kolege iz struke saznaćete kroz diskusije, primere i razmenu iskustava

 

KOME JE SEMINAR NAMENJEN?

Direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u HR-u, šefovima i zaposlenima u kadrovskoj službi, sektoru za razvoj i edukaciju zaposlenih, sektoru za upravljanje efikasnosšću i karijerama, psiholozima, direktorima malih i srednjih preduzeća, menadžerima pojedinih sektora, svima koji planiraju nova zapošljavanja, svima zainteresovanim za obalst radnog prava.

TEME SEMINARA:

 • Odsustvo sa rada – zakonski osnovi za odsustvovanje sa rada
 • Godišnji odmor kao vid odsustva – prava, obaveze i odgovornosti poslodavca i zaposlenog
 • Plaćeno i neplaćeno odsustvo – osnov, uslovi i trajanje
 • Udaljenje sa rada kao osnov odsutva sa rada
 • Odsustvo sa rada po osnovu trudnoće i roditeljstva
 • Privremena sprečenost za rad kao osnov odsutva
 • Konstantno odsustvo sa rada po osnovu privremene sprečenosti za rad – prepoznavanje problema konstantnih odsustava sa rada
 • Kontrola osnovanosti privremene sprečenosti – zloupotreba bolovanja
 • Mere u slučaju povrede prava na bolovanje – zakonska i praktična rešenja
 • Mere poslodavca za zaštitu od konstantnih odsustava sa rada – praćenje odsustava, kontrola odsustava, razgovor sa zaposlenim kao potencijalan način za pronalazak rešenja
 • Radni odnos na određeno vreme – zamena odsutnog zaposlenog zaposlenog
 • Troškovi i izdaci u vezi sa odsustvima sa rada – značaj (mogućnost) minimiziranja troškova
 • Pitanja i odgovori

Svim prijavljenim učesnicima seminara nudimo poseban popust od 20% za nabavku Priručnika  “Izmene i dopune Zakona o radu”.

Za drugog i svakog narednog polaznika iz vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!

 

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Kupcima Priručnika se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U slučaju da se kupac Priručnika odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Preporučujemo:


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
  Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:   Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018