fbpx

Menadžment i administracija

Seminar

Prinudna likvidacija i njene pravne posledice

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Datum: 29.04.2021, 10:00-14:00 h
Mesto održavanja: Online
Količina:
Saveti kako da se namirite kao poverioci i kada da dužnici ispune svoje obaveze!

 

U poslednjih par godina oko 30.000 privrednih subjekata izbrisano je iz registra APR-a u postupku prinudne likvidacije iz različitih razloga. Postupak prinudne likvidacije primenjuje se od kraja 2018. i predstavlja novinu u našem pravnom sistemu.

Najveći rizik povodom prinudne likvidacije su neraščišćena prava i obaveze subjekata, a posledice su: nenamirena potraživanja poverilaca i neispunjenje obaveza dužnika jer prinudna likvidacija ne gasi prava i obaveze brisanog subjekta.

Kako je reč o velikom broju privrednih društava koja su prestala u ovom postupku, izvesno je da postoji i veliki broj njihovih poverilaca i dužnika sa neizmirenim obavezama i nenaplaćenim potraživanjima.

Cilj interaktivnog online seminara jeste pružanje konkretnih saveta kako da zaštitite i naplatite svoja potraživanja, kao i mogućnost da postavite pitanje u vezi sa navedenim prof. dr Zlatku Stefanoviću.

Takođe, biće reči i o posledicama okončanja postupka dobrovoljne likvidacije i stečaja iz ugla nenaplaćenih potraživanja i neizmirenih obaveza privrednih društava koja su prestala u nekom od tih postupaka.

Važno: Online seminar pratite uživo putem sopstvenog računara / tableta / pametnog telefona, tako da ne morate napuštati radno mesto ili dom.Omogućena je neprekidna interakcija i postavljanje pitanja (uključivanjem u uživo prenos ili pismeno). Nije potrebna dodatna instalacija.

Svoja pitanja možete poslati mejlom i pre početka seminara, kako bismo teme prilagodili Vašim konkretnim potrebama, a odgovore ćete dobiti tokom trajanja online seminara.

KOME JE SEMINAR NAMENJEN:

Privrednicima, vlasnicima firmi, direktorima, rukovodiocima pravnih i finansijskih sektora, savetnicima, privrednim i finansijskim konsultantima, kao i svima koji žele da dobiju odgovore na pitanja i reše nedoumice i dileme u vezi sa namirenjem potraživanja od subjekata koji su prestali u postupku prinudne likvidacije ili izmirenju dugovanja prema njima.

 • Uslovi za pokretanje postupka prinudne likvidacije
 • Pokretanje postupka prinudne likvidacije
 • Status privrednog društva u prinudnoj likvidaciji
 • Okončanje prinudne likvidacije:
  • Pravne posledice po status društva
  • Potraživanja brisanog privrednog društva
  • Stvarna i druga apsolutna prava brisanog privrednog društva
  • Obaveze brisanog privrednog društva
  • Odgovornost članova
 • Okončanje dobrovoljne likvidacije, pravne posledice po prava i obaveze društva koje je prestalo da postoji i odgovornost članova
 • Okončanje postupka stečaja, pravne posleice po prava i obaveze društva koje je prestalo da postoji i odgovornost članova

Za drugog i svakog narednog polaznika iz Vaše organizacije ostvarite popust od 10 % od redovne cene radionice!

Osnovna kotizacija obuhvata: predavanja, materijal sa predavanja i sertifikat o pohađanju radionice.
Kako bi bila obezbeđena najbolja interaktivnost učesnika i praktičan pristup temama, broj učesnika je ograničen.

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja online seminara, ukoliko nije dogovoreno drugačije. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da ih zameni kolega, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018