Menadžment i administracija

Seminar

Izmene Zakona o privrednim društvima i Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Predavač:

Novi finansijski instrument koji uvodi Zakon o privrednim društvima i

preciziranje funkcionisanja Centralne evidencije stvarnih vlasnika u 2020. godini!

 

Izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima („Sl. glasnik RS“, br. 91/2019) uveden je novi finansijski instrument, pravo na sticanje sopstvenog udela u privrednom društvu. Pravo na sticanje udela regulisano je novim pravnim institutom – rezervacijom sopstvenog udela.

Uvođenje ovih izmena ima za cilj da dodatno podstakne IT industriju i startape, s obzirom na to da takva privredna društva raspolažu ograničenim sredstvima u početnoj fazi poslovanja, pa samim tim nisu u mogućnosti da kvalitetnom kadru daju velike zarade.

Izmene i dopune Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika („Sl. glasnik RS“, br. 91/201) će, putem podele nadležnosti između Narodne banke Srbije, Ministarstva privrede i Agencije za privredne registre, otkloniti dileme i različita tumačenja u praksi koja se tiču vršenja kontrole nad registrovanim subjektima.

Na našem novom seminaru, u direktnoj interakciji sa predavačem – advokatom, članom Radne grupe za izmene Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, detaljno se informišite o svojim novim zakonskim obavezama kao i mogućnostima koje izmene donose.

 

Ovaj seminar Vam omogućava:

 • Da saznate preliminarne stavove relevantnih institucija u vezi sa tumačenjem izmena Zakona o privrednim društvima i Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika
 • Pojašnjenja obaveza propisanih ovim zakonima
 • Razjašnjenja nedoumica u vezi sa sticanjem sopstvenog udela, kao i sa evidencijom stvarnih vlasnika
 • Interakciju sa predavačem – advokatom i direktne odgovore na Vaša pitanja

Teme seminara:

 

 • Novi finansijski instrument – pravo na sticanje sopstvenog udela;
 • Način sticanja – rezervacija sopstvenog udela;
 • Pogodnosti koje donosi novi finansijski instrument;
 • Novine u vezi sa Centralnom evidencijom stvarnih vlasnika;

Mona Plaza Hotel, Solunska 21, Beograd

Svim prijavljenim učesnicima seminara nudimo poseban popust od 20% za nabavku Priručnika „Obaveze i odgovornosti direktora”.

Za drugog i svakog narednog polaznika iz vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara, ukoliko nije dogovoreno drugačije. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Kupcima Priručnika se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U slučaju da se kupac Priručnika odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Preporučujemo:


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
  Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:   Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018