Informacione tehnologije

Seminar

Zaštita podataka i GDPR u radnopravnim odnosima

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Datum: 31.08.2020, 10:00-11:30 h
Mesto održavanja: Online
Predavač:
Količina:

Da li prikupljate i obrađujete lične podatke zaposlenih u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka i GDPR-om?

Podsećamo: Ova regulativa se smatra jednom od najstrožih, između ostalog i zbog enormno visokih kazni koje mogu dostići 4% od globalnog prometa na nivou grupe, ili 20 miliona evra, u zavisnosti od toga koji je iznos veći!

 

Zakon o zaštiti podataka i Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR), stvorili su mnogobrojne nedoumice u vezi sa njihovom primenom, a posebno u sferi radnopravnih odnosa otvarajući posebno osetljiva pitanja:

  • Koji su zakonski osnovi obrade podataka o ličnosti zaposlenih?
  • Da li je pristanak adekvatan osnov obrade podataka o ličnosti zaposlenih?
  • Koliko se dugo čuvaju podaci o ličnosti zaposlenih?
  • Na koji način poslodavac treba da tretira lične podatke zaposlenih?
  • Kako se pravilno čuvaju podaci o zdravstvenom stanju zaposlenog?
  • Da li se i na koji način sme kontrolisati elektronska komunikacija zaposlenih na radnom mestu?
  • Da li je i pod kojim uslovima dozvoljen video nadzor zaposlenih?
  • Kako se tretira elektronska evidencija dolaska na rad u kontekstu zaštite podataka?
  • Koje korake bi trebalo preduzeti radi usaglašavanja kadrovske dokumentacije sa Zakonom o zaštiti podataka i Opštom uredbom o zaštiti podataka?

 

Odgovore na ova i Vaša dodatna pitanja, kao i primere iz prakse o tome kako adekvatno uskladiti radnopravne aktivnosti sa Zakonom o zaštiti podataka i GDPR-om, kao i koje su obaveze i moguće sankcije, dobićete na našem interaktivnom online seminaru od stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u praksi iz oblasti zaštite podataka:

KOME JE ONLINE SEMINAR NAMENJEN:

Direktorima i vlasnicima kompanija, direktorima pravne i HR službe, HR menadžerima, zaposlenima u pravnoj službi, licima odgovornim za bezbednost i zaštitu podataka, licima odgovornim za upravljanje podacima o ličnosti, rukovodiocima i zaposlenima u IT službi, službi za bezbednost informacionog sistema i službi za upravljanje kontinuitetom poslovanja, licima odgovornim za zaštitu poslovnih informacija i upravljanje operativnim rizicima, pravnicima sa uvidom u zaštitu podataka o ličnosti i svima ostalima koji učestvuju u prikupljanju i obradi podataka o ličnosti za potrebe pravnog i HR sektora.

 

Pohađajte online seminar sa svog računara, nema potrebe da napuštate svoje radno mesto ili dom.

Pitanja nam možete poslati mejlom pre samog seminara, kako bi teme dodatno bile usklađene sa Vašim porebama.

Posebne pogodnosti:

Svaki polaznik stiče sertifikat

TEME ONLINE SEMINARA:

  • Upotreba podataka u svrhe zapošljavanja
  • Zakonski osnovi obrade podataka o ličnosti zaposlenih
  • Osetljivi podaci zaposlenog
  • Čuvanje i tretman podataka o zdravstvenom stanju zaposlenog
  • Transparentnost, bezbednost i čuvanje podataka zaposlenih
  • Upotreba internet i elektronskih sredstava komunikacije na radnom mestu
  • Privatna komunikacija preko službenih servisa i uređaja
  • Ograničavanje pristupa internetu na radnom mestu
  • Kontrola komunikacije zaposlenog od strane poslodavca
  • Praćenje aktivnosti zaposlenog nakon prestanka radnog odnosa
  • Indirektan i direktan nadzor zaposlenog
  • Video nadzor na radnom mestu
  • Audio nadzor na radnom mestu
  • Oprema za utvrđivanje lokacije zaposlenog (GPS)
  • Evidencija dolazaka na posao potpisom, kodiranim karticama, otiskom prsta itd.
  • Prikupljanje biometrijskih podataka zaposlenog
  • Snimanje sastanaka
  • Opšti akti koje bi trebalo usvojiti i ažurirati radi pravilnog usaglašavanja poslovanja sa Zakonom

Za drugog i svakog narednog polaznika iz Vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!

Cena seminara sa kontrolnom mapom: 19.410,00 RSD + PDV (10% popusta na kontrolnu mapu „Priprema poslodavaca za primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“)

Osnovna kotizacija obuhvata: predavanja, materijal sa predavanja i sertifikat o pohađanju seminara.

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da ustupe svoje mesto kolegi, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima

Preporučujemo:

Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:







© Forum Media d.o.o. | 2018