Informacione tehnologije

Seminar

Zakon Zaštita podataka o ličnosti (GDPR) i veza sa novim tehnologijama

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Datum: 01.07.2021, 10-14 h
Mesto održavanja: Online
Predavač:
Količina:

Zaštita podataka o ličnosti (GDPR) i veza sa novim tehnologijama

 

Razvoj novih tehnologija doprineo je sve većem prikupljanju i obradi podataka, što donosi i sve veće rizike po pitanju njihove zaštite. Upravljanje podacima je regulisano Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i regulativom GDPR. Kompanije često ne postupaju po ovim propisima, te pored kazni za kršenje, dovodi se u pitanje čuvanje samih podataka.

 

U saradnji sa iskusnim predavačem u oblasti zaštite podataka o ličnosti i informacionih tehnologija organizujemo interaktivni online seminar koji je koncipiran tako da polaznicima pruži ključne informacije i praktične savete u cilju bezbednog i zakonski usklađenog upravljanja podacima o ličnosti, sa akcentom na novim informacionim tehnologijama, kao što su big data, veštačka inteligencija (AI), mašinsko učenje (ML) i blockchain

 

Na seminaru ćete saznati o:

 

  • Zakonskoj regulativi:
    • Šta je doneo GDPR?
    • Obaveze koje kompanije imaju
    • Zaštita podataka o ličnosti
    • IT standardi i okviri najbolje prakse
  • Prikupljanju podataka:
    • Prikupljanje podataka, kako i zašto
    • Definisanje seta obaveznih podataka
    • Razlog prikupljanja podataka
    • Na koji način se prikupljeni podaci koriste do sada
  • Analizi podataka:
    • Obrada i čuvanje podataka
    • Da li koristimo prikupljene podatke i na koji način?
    • „Skrivene informacije“ među prikupljenim podacima
    • Uvezivanje podataka kako bi dobili veću vrednost
    • Prikupljanje i obrada podataka u finansijskim institucijama
    • Primena prikupljenih podataka
  • Novim tehnologijama i upravljanju podacima:
  • Uočavanje procesa kroz koje se vrši obrada podataka o ličnosti
  • Big data
  • Veštačka inteligencija (AI)
  • Mašinsko učenje (ML)
  • Bockchain
  • Analiza podataka o ličnosti koje prikupljate
  • Procena rizika
  • Uočavanje neusklađenosti i mere za njihovo otklanjanje
  • Kontrola i bezbednost podataka
  • Analizi primera iz prakse:
  • Bezbednosni propusti u upravljanju podacima o ličnosti – analiza i iskustva u kompanijama
  • Primeri dosadašnjih kazni regulatora zbog kršenja GDPR regulative
  • Primeri primene povezanosti novih tehnologija
  • Dobro i loše upravljanje podacima
  • Gde se sve nalaze lični podaci

 

TEME SEMINARA
  • Zakonska regulativa
  • Prikupljanje podataka
  • Analiza podataka
  • Nove tehnologije i upravljanje podacima
  • Analiza primera iz prakse

Za drugog i svakog narednog polaznika iz vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene konferencije!

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:







    Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018