Finansije i porezi

Seminar

Zarada, primanja van radnog odnosa i međunarodni poreski ugovori

15,600.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Zarada, primanja van radnog odnosa i međunarodni poreski ugovori

Poreski tretman zarade i drugih primanja

U praksi se možete susresti sa brojnim nedoumicama u vezi pravilnog opredeljivanja poreskog tretmana određenog dohotka. Neka od najčešćih pitanja su:

 • Koja sve davanja zaposlenima imaju isti tretman kao zarada? Kako pravilno opredeliti poreski tretman zarade? Koje su najčešće dileme u praksi po ovom pitanju?
 • Ostala davanja zaposlenima (naknada za lečenje, otpremnine, solidarna pomoć) – koje su razlike u tretmanu predviđenim poreskim i radno pravnim propisima. Koje su sve prava i obaveze poslodavca?
 • Ostali načini angažovanja fizičkih lica – mogućnosti za angažovanje i pronalaženje optimalnog poreskog rešenja.
 • Na koji način se mogu isplatiti različite nagrade nezaposlenim licima za određen doprinos kod poslodavca?
 • Kako i po kom osnovu angažovati stranca fizičko lice za rad u Srbiji?Koji su osnovi za angažovanje? Kakav je poreski tretman naknade koja mu se isplaćuje? Kratak pregled zakonskog okvira za oporezivanje nerezidenata u Srbiji i studije slučaja.

Ovaj seminar će Vam dati odgovore na sledeća pitanja:

 • Kakav je poreski tretman prihoda iznad neoporezivog iznosa,
 • Koji su uslovi za primenu poreskih ugovora i kako ih pravilno tumačiti,
 • Šta predviđa Zakon o porezu na dohodak građana za pojedine vrste novčanih primanja,
 • Koji ostali oblici angažovanja fizičkih lica su najpovoljniji sa poreskog aspekta,
 • Odgovori na Vaša konkretna pitanja.

KOME JE SEMINAR NAMENJEN?

Privrednicima, rukovodiocima sektora finansija, računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim konsultantima, kao i svim ostalim zainteresovanim licima.

TEME SEMINARA

-Poreski tretman zarade – koja sve davanja zaposlenima imaju poreski tretman zarade, odgovori na pitanja uz aktuelnu praksu, kroz mišljenja Ministarstva finansija itd.

Kakav je poreski tretman ostalih davanja zaposlenima kao što su naknada za lečenje, otpremnine, solidarna pomoć i poređenje sa propisima iz oblasti rada?

-Ostali prihodi:

 • Ugovor o privremenim i povremenim poslovima, Ugovor o delu, Dopunski rad – poreski tretman davanja i mogućnosti angažovanja lica po ovom osnovu, sa pregledom obaveza poslodavca. Poređenje sva tri ugovora sa aspekta obaveza poslodavca i najpovoljnijeg poreskog tretmana.
 • Nagrade i naknade date fizičkim licima koja nisu zaposlena kod isplatioca.

 

-Radno angažovanje stranca fizičkog lica – koji je pravni osnov angažovanja (upućivanje ili ugovor o delu), kakav je poreski tretman isplaćene naknade prema poreskim ugovorima i poreski tretman isplaćene naknade prema domaćim propisima. Utvrđivanje obaveze plaćanja doprinosa za socijalno osiguranje.

-Aktuelni primeri iz prakse i studije slučaja.

Svim prijavljenim učesnicima seminara nudimo poseban popust od 10% za kupovinu Zbirke „Zarade i druga primanja zaposlenih i lica van radnog odnosa”!

Za drugog i svakog narednog polaznika iz vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!

Holiday Inn Express Belgrade – City

Ruzveltova 23,
Beograd 11000


Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara, ukoliko nije dogovoreno drugačije. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Preporučujemo:


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:© Forum Media d.o.o. | 2018