Finansije i porezi

Seminar

Oporezivanje preduzetnika i test samostalnosti sa aspekta poreske kontrole

7,800.00 din.(cena je iskazana bez PDV-a)

Predavač:
Oporezivanje preduzetnika i test samostalnosti sa aspekta poreske kontrole

 

Poštovani,

Uvođenjem testa samostalnosti, svaki pojedinačni ugovorni odnos preduzetnika i poslodavca testira se prema devet kriterijuma.

Ako se ispuni pet od devet kriterijuma, pokazaće se da preduzetnik praktično nije samostalan u obavljanju svog posla i prihod koji preduzetnik ostvaruje od tog poslodavca oporezivaće se kao drugi prihod. Svi ostali prihodi koje preduzetnik ostvaruje od drugih poslodavaca za koje postoji samostalnost oporezuju se kao prihodi od samostalne delatnosti.

U saradnji sa stručnjakom u oblasti poreskog savetovanja organizujemo interaktivni online seminar koji će Vam dati odgovore, između ostalih, i na sledeća pitanja:

 • Ko se smatra preduzetnikom i koje su mogućnosti izbora oporezivanja?
 • Na koje kriterijume testa samostalnosti sa aspekta poreske kontrole treba obratiti pažnju?
 • Koliko firmu dodatno košta angažovanje preduzetnika ako nije samostalan?
 • Kakvi su poreski podsticaji i novi rokovi za zapošljavanje kvalifikovanih nezaposlenih lica?
 • Da li postojeći preduzetnici ostvaruju pravo na poreske olakšice u skladu sa Uredbom koja je u primeni od 1. januara 2020. godine?
 • Koji su parametri za donošenje odluke da li se opredeliti za ličnu zaradu preduzetnika ili samooporezivanje?

 

KOME JE SEMINAR NAMENJEN:

Privrednicima, direktorima, rukovodiocima poreskih, finansijskih i kadrovskih sektora, poreskim savetnicima, finansijskim konsultantima, preduzetnicima, kao i svima koji žele da dobiju odgovore na pitanja i reše nedoumice i dileme u vezi sa novim mogućnostima.

Online seminar možete pratiti na svom računaru ili mobilnom telefonu – na radnom mestu ili kod kuće. Svaki polaznik online seminara dobija link za pristup sa koga se automatski pokreće prozor za praćenje online seminara, bez ikakve instalacije novih aplikacija na Vaš uređaj.

Svoja pitanja možete postavljati u interakciji sa predavačem ili nam ih možete poslati mejlom pre početka seminara, kako bismo teme prilagodili Vašim konkretnim potrebama, a odgovore ćete dobiti tokom trajanja online seminara.

TEME SEMINARA:

 • Kriterijumi testa samostalnosti
 • Test samostalnosti sa aspekta poreske kontrole
 • Cena preduzetnika koji nije samostalan
 • Razlike između paušalca, preduzetnika i DOO
 • Uporedni troškovi zarade za sva tri oblika
 • Uporedna poreska opterećenja za sva tri oblika
 • Uticaj zapošljavanja preduzetnika na njihov godišnji porez na dohodak građana
 • Poreski podsticaji za poslodavce od 1.1.2020.
 • Praktični primeri
 • Pitanja i odgovori

 

Za drugog i svakog narednog polaznika iz Vaše organizacije ostvarite popust od 10 % od redovne cene radionice!

Cena radionice sa zbirkom: 19.410,00 RSD + PDV (10% popusta na „Zbirku obrazaca za efikasno upravljanje funkcijama kontrolinga: finansijsko planiranje, analizu i izveštavanje”)

Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja online seminara, ukoliko nije dogovoreno drugačije. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre online seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na online seminaru, biće u prilici da ih zameni kolega, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Kupcima Zbirke se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U slučaju da se kupac Zbirke odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Preporučujemo:


Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas obavestili o novom terminu za izabranu edukaciju.
Pošaljite Vaše pitanje i odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku:Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018