Maja Verlašević

 

Mama je dva dečaka, Andreja i Filipa.

 

Rođena je u Tuzli. Završila je Ekonomski faktultet Univerziteta u Beogradu 2005. godine.

Prvo radno iskustvo stekla je u kompaniji Delta М. Učestvovala je u implementaciji SAP za Delta Holding, kao lider tima za kontroling ispred kompanije Delta DMD – tada vodeći distrubuter robe široke potrošnje u Srbiji i regionu. Nakon dve godine rada, bila je zadužena za finansije Deltine Veleprodaje DVP – nabavka i veleprodaja robe široke potrošnje i više od 8.000 artikala. Od ukupno osam godina koliko je provela u Delti, stekla je veliko iskustvo kako u oblasti kontrolinga, tako i u organizaciji službe finansija i računovodstva. Učestvovala je u uspostavljanju novih sistema u okviru organizacije, različitih delatnosti. Od uspostavljanja i nadzora svih funkcija iz oblasti finansija do procesa budžetiranja, vođenja i razvijanja sistema izveštavanja, finansijskih prognoza i analiza do obuke, razvoja i promovisanja zaposlenih.

  1. je završila Executive MBA na poslovnoj školi „Cotrugli Business School“, dvogodišnji program namenjen srednjem i top menadžmentu u cilju sticanja modernih poslovnih znanja i veština, razvijanju liderskih kompetencija i drugih primenjljivih znanja.

Od 2013. do kraja 2019. godine radila je kao finansijski direktor u „Gebrüder Weiss“ – austrijskoj kompaniji koja je osnovana pre 500 godina, što je čini najstarijom međunarodnom prevozničkom kompanijom na svetu. Gebrüder Weiss u Srbiji posluje 15 godina, danas ima više od 250 zaposlenih, 30 miliona evra prometa u oblasti međunarodnog transporta, usluga distribucije i skladištenja. U kompaniji je bila zadužena, osim redovnih, i za sve strateške projekte kao što su tenderi i ugovaranja sa klijentima, investicije sa više od 8 miliona evra u nove poslovne kapacitete kompanije, implementacija SAP Payroll modula čime je omogućena potpuna automatizacija evidencije rada i zarada zaposlenih, spajanje sa sestrinskom kompanijom 2015. godine – GW Air&Sea, potpuna automatizacija protoka dokumentacije i slično.

Engleski jezik je usavršavala na ustanovama „Regent College London“ i „St. George International London“. Sa osnovama nemačkog jezika se i danas bori. Završila je mnoge seminare, od Bledske škole „Program za mlade menadžere“ do mnogih stručnih domaćih programa na temu svih izmena Zakona o PDV, transfernim cenama i slično.

Ambiciozna je i odlučna da uvek nadmašuje očekivanja, uvek raspoložena za sticanje novih znanja i iskustava. Najveći izazov i večiti cilj joj je da bude dobra mama.

Copyright © Forum Media d.o.o. | 2018